sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kevätikävä

Onhan maaliskuu jossain päin maailmaa kevätkuukausi. Meillä vain sen keväinen olomuoto on kovin vaihteleva. Ja meidän tontilla tänä päivänä hyvin luminen. Viimeisen kahden vuorokauden aikana satanut lumi tekee puutarhan kauniiksi. Lumen määrä kuitenkin vain kasvaa. Pälvipaikkoja ei ole puutarhassa, eikä edes pihatiellä.

Vastapainoksi muutama kuva kevätkukkijoista.

Kevätkurjenmiekat ja krookukset.


Pikkunarsissit ja krookukset.


Esikot ja kirjopikarililjat.


Lapsena sitä laski päiviä jouluaattoon, nykyisin sitä laskee päiviä ensimmäisiin lumikelloihin. Kukaan ei vain ikinä kerro, milloin se eka lumikellopäivä tulee olemaan. Tänä vuonna sääennusteiden mukaan en uskalla toivoa vielä maaliskuun loppua tosissani, vaikka vähän salaa sitä toivonkin.

18 kommenttia:

 1. Totta, kyllä nykyisin odottaa ensimmäisiä piippoja paljon enemmän, kuin jouluaattoa.
  Olen jo aikaa sitten heittänyt toiveet maaliskuisista pälvipaikoista ja siirtänyt katseen kohti huhtikuuta. Jospa silloin lumi sulaa yhdessä rysäyksessä. Toivotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevää onkin laskea ennemmin päiviä sinne huhtikuuhun. Ja joskus lumi on todella kadonnut ihmeellisen nopeasti. Tällä hetkellä sitä ei kyllä uskoisi.

   Poista
 2. Meillä sataa lunta ihan sakeanaan! Ei tarvittais todellakaan enää lumihiutalettakaan! Ihan uskomattomalta tuntuu, jos nuo lumikasat joskus sulaa...
  Ja mulla alkais kausityöt pääsiäisen jälkeen. No, onhan se kevät aina tullut, joskus aiemmin, joskus myöhemmin. Niitä kevätkukkia odotellaan täälläkin ihan malttamattomana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli eilen niin sakeaa lumisadetta, että ei ole pitkään aikaan satanut vastaavalla tavalla. Kevätkukat eivät todellakaan vielä maasta ponnistele.
   Sinun työsi alkavatkin silloin, kun kevät oikeasti kolkuttelee.

   Poista
 3. Aika masentava tuo lumen tulo! Maaliskuun suhteen on jo toivo menetetty, josko nuo kasat sulaisivat huhtikuun aikana. Ekat lumikellot ehkä äitienpäiväksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä toivon ehkä aikaisempaa kuin äitienpäivää. Luminen maisema oli eilen ja tänä aamuna todella kaunis. Nyt jo vähemmän kaunis, kun plussan puolelle meni. Maaliskuu on odottamisen suhteen usein aika hankala kuukausi.

   Poista
 4. Uus lum on entisen surmoo, sanotaan. Ja kyllä se kevät tulloo ja kauniit lumikellot ja muut kevätkukkijat ilimestyy! Ei tarvii kun muutamaii lämpimii päiviä ja vesisaitta niin lumet humpsahtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on totta, että vesisade ja aurinko vuorotellen tekevät tehtävänsä. Sääkartta ei ihan vielä sellaista pitkää kautta vielä lupaa, mutta eiköhän se vielä tule. Välillä unohtaa, että nyt aurinko pääsee jo paistamaan pitkän ajan kerrallaan.

   Poista
 5. Harmi että siellä on tullut vaan lisää lunta. Täälläkin on sadellut, mutta päivä oli jo plussan puolella ja lumet sulaa, hitaasti mutta varmasti. Nyt uskaltaa jo haaveilla keväästä. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavat 10 päivää sääennustetta näyttää siltä, että lämpimistä vaatteista ei kannata luopua. Lumien sulaminenkaan ei taida olla vielä todennäköistä. Onneksi jo pälvipaikat saavat ensimmäisett kukat esiin.

   Poista
 6. uutta lunta on puskenut kaiken viikonloppua, mutta jotenkin on silti kevätfiilis. Johtuisiko linnun laulusta, joka on lisääntynyt huimalla volyymilla. Ihanaa, kohta nuo kuvasi ovat totisinta totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut laulavat jo kovasti ja valoa on enemmän. Se jo tekee kevätfiiliksen.

   Poista
 7. Lunta on tänäänkin tullut lisää. Kotihommiin pitää vaan panostaa, kohta ei enää kiinnosta. Pakastimen kotona pesin viimeviikolla kun vielä oli pakkasta. Vielä vähän verhojen ompelua ja silleen se aika kuluu niihin lumikelloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida talvi loppua vielä tässä kuussa. Hyvin käytät energiaa sisähommiin. Lumikelloaika tulee enemmin tai myöhemmin.

   Poista
 8. Täällä eilinen lumisade on jo muuttunut vesisateeksi. Eiköhän se lumi siis pian sula, vaikka loppuviikosta alkaakin ilmeisesti taas pakkaset. Ehkä kevät ei tänä vuonna maaliskuulle kerkeä, mutta kyllä se sieltä tulee. Pidetään peukkuja että tuleekin kaunis kevät ja kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut tänään päivän teemana loska. Oli hieman hankaluuksia sekä jalankulkijana että autoilija tämän teeman vuoksi. Joka vuosi kevään odotus alkaa välillä olla tuskaisaa syystä tai toisesta. Kaunis ja lämmin kevät ja kesä olisi aivan ihanaa.

   Poista
 9. Tämä on siis jännittävämpää kuin jouluaaton odottaminen;)

  VastaaPoista