perjantai 25. maaliskuuta 2016

Ensimmäiset läpi lumen

Ensimmäiset tämän pihan lumikellon nuput tunkevat läpi lumen. Tänään bongattu. Kuvissa näkyy todellinen tilanne lumesta tai lumen ja tuhkan sekoituksesta tai kaikista syksyn jäljiltä olevista perennan varsista ja kukkapenkkeihin haravoiduista lehdistä.
Mutta vain yhdestä penkistä. Juuri tästä kohtaa sulavat lumet ensimmäisenä. Olin toiveikas hetken myös muiden penkkien suhteen. Mutta ne muut penkit ovat yhä lumen vallassa. Sieltä ei vielä mikään näyttäyd, ainakaan tänään.

Pääsiäisen sääennusteet ovat kuitenkin sen verran rohkaisevia, että on pakko tehdä pihakierrokset sekä aamulla ja että iltapäivällä tai illalla. Jotain muutosta tapahtuu ihan varmasti, kun lämpötilat ovat plussan puolella.

4 kommenttia:

 1. Sääennuste on todella rohkaiseva, ehkä lumet ovat sulaneet ennen äitienpäivää. Meillä käy vaan niin kova viima että se hidastaa vaikka muuten olisi lämmintä. Tuhkaa olen heitellyt joillekin alueille, malttamaton ei halua odottaa lumen luonnollista sulamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lumet ovat mennyttä jo vappuna, ellei sada vappuna lunta. Oikeasti kyllä luulen, suurimman osan lumesta häipyvän seuraavan viikon aikana. Jos sääennusteet pitävät paikkaansa.

   Poista
 2. Voi, miten liikuttava näky! Metereologi sanoi, että talvi oli siinä. Haluaisin niin uskoa tuohon. Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin liikutti ja samalla riemastutti. Huomenna on varmasti lunta jo hitusen vähemmän.

   Poista