lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pieniä, suuria ihmeitä

Tänään lauantaina on ollut aurinkoa ja lämpöä. Ehkä pian talvivaatteet uskaltaisi laittaa kokonaan pois, viime yönä ei ollut pakkasia, eikä tulevina öinäkään pitäisi pakastaa.

Muutama scilla on auki, suurin osa pilkahtaa maasta ja lupailee useampaa sitten vähän myöhemmin.Toivottavasti ei enää tulisi kovia pakkasia. Minun ainoan kirjopikarililjani nuppu on jo matkalla, en haluaisi sen paleltuvan. Yllätyin, että tämä on jo näin pitkällä. Muita pikarililjan alkuja toisaalla taisi kohdata kuusipöllyn vieriminen. Jos tuuri käy, sieltä vielä jotain nousee, mutta suuria en uskalla luvata. Rakentaminen uhkaa joitain muitakin kasveja, jos maa vähän pehmenisi, ehtisin ehkä pari kasvia siirtää suojaan ennen kaivuria ja todellista mylläkkää.


Toisaalla kukkapenkissä alkaa pian näkyä pieniä aurinkoja, kultasahrameja.Sinivuokotkin yhä kukkivat. Tulee pastelliväriä ihan kummasti, takana talon sininen sokkeli.


Keväistä viikonlopun jatkoa! Odotan huomiseksi virpojia, pitää yrittää olla syömättä palkkoja.

10 kommenttia:

 1. Oi kun ihana väriyhdistelmä tuossa viimeisessä kuvassa, sininen sokkeli taustana! Kaikenlaista kivaa siellä kasvaa ja kukkii. Tsemppiä ettet syö palkkioita ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisen kuvan kasveja on tullut ihailtuja ja kuvattua jo niin paljon, että oikein pohdin, että voiko samoista kasveista postata koko ajan. Tuo kuva on minunkin lempparini.

   Poista
 2. Miten ihania kuvia "kevääästä"!!! Vaikka auringot ja scillat ovat myös aivan ihania, niin pidän eniten alimmaisen kuvan väriyhdistelmästä!
  Aha, kuten Sailakin näyttää tykänneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alimman kuvan väriyhdistelmässä on jotain sellaista kevättä, jota on vielä tulossa lisää. Ainakin toivottavasti. :)

   Poista
 3. Suloistia näkymiä siellä! Teillä oli siis aurinkoa ja lämpöä, täällä etelässä vaan tuulta ja kylmää. Ei kai nyt enää voi pakkasia tulla? Kevät kevät kevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli kaunista. (Paitsi, kun yritin laittaa tuolin aurinkoon, tuli pilvet eteen). Tänään sateista ja viileämpää. Mutta ei yöpakkasia.

   Poista
 4. Meillä sataa tänään, mutta vielä on maat jäässä. Niin ihanan värinen tuo vuokko!

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita kevään merkkejä. Meillä ei ole pihalla vielä mitään. Edes ruohoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vähän eri paikoissa eri vuosina ensimmäiset kukat.

   Poista