tiistai 28. tammikuuta 2014

Valoa taas

Vaikka ulkona on ihan talvi, alkaa siementilaukset pyörimään mielessä, mittailen katsella niitä samoja esikasvatustiloja kuin ennenkin ja alan miettiä maitopurkkien uusiokäyttöä. Vähän enemmän haluaisin esikasvattaa tänä vuonna myös kesäkukkia, mutta ei taida ikkunalaudoille mahtua.
Valo kuitenkin alkaa lisääntyä siihen malliin, että toivetta on saada ilman lisävaloa kasvit taas itämään ja kasvamaan, vaikka se vähän aina vaatiikin ylimääräistä asettelua. Toukokuussa on aina ahdasta ikkunalla, kun tomaatin taimet ovat siinä vaiheessa jo isoja. Nyt yritän muistaa, että mikä viidakko toukokuussa on, jos en hillitse itseäni.

Kun menen nettikauppaan, on mielenhäiriön vaara niin suuri, että pitää varmaan tehdä suunnitelma, jotta liian isolta tilaukselta voisi välttyä. En vain vielä tiedä, mikä se suunnitelma olisi.

6 kommenttia:

 1. Ja minulla on pelargoniat alkaneet kummitella jo unissakin. Pari kirjaa niistä lukeneena, tahtoo hän lisää , lisää , lisää...tulis jo vaikka maalikuu...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoo, tahtoo.. Harmi, kun tilat ovat niin rajalliset.

   Poista
 2. :) Niin minäkin alan hioa nystyröitäni. Siemeniä on yllä jo ennestään, kaupasta ostan muutaman pussin ehkä ;). Tomaatin siemenet ostin jo viime reissulla, on ne kyllä aika kalliita kaupassakin. Kylvömultaa pitää vielä ostaa, kantaa pöytä yhteen makkariin. Minunkin pitää luottaa luonnonvaloon, ei ole lisävalaisimia. Joten ei hirveetä kiirettä ole, jottei tule liian ohuita taimia.
  Mukavahan niitä on alkaa kylvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on muutama asia, joita ei välttämättä ihan saa noista "lähikaupoista". Kohta pääsee taas tekemään uusia järjestelyjä kotiin.

   Poista
 3. Minä aion tänä keväänä kasvatella todella vähän. Tsinnioita varmaankin... Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla olikin viime vuonna mahtavat esikasvatukset.

   Poista