tiistai 22. lokakuuta 2013

Kohta vararikossa

Meidän pihalla näkee parhaimmillaan 4 eri oravaa. Vuosien varrella ovat vain pulsikistuneet talvisin. Ovat nimittäin tosi kovia syömään pikkulintujen talipalloja ja siemeniä. Näistä ryöväyksistä suivaantuneena mieheni päätti, että lintulauta ei enää roiku puussa vaan on metalliputken päässä. Yritin kyllä muistuttaa, että ei se ole ennenkään oravia estänyt. Ei kuunnellut.

Kyllähän siellä orava, jos toinenkin käy yhä ryöstöretkillä.
Ei hypi puusta laudalle, vaan ihan omin pikkujaloin ottaa kovat vauhdit ja kiipeää putkea pitkin.
Ensin tutkitaan ja mitataan haaste ja otetaan vauhtia.

.
Juostaan ylös.Tyhjennetään lintulauta joko poskiin tai tiputtelemalla jyvät ja pähkinät maahan.Ja lihotaan. Ja ollaan tyytyväisiä talon emännästä, joka ei tajua näitä ruokavarkauksia.


Jos metsästä hiipii kettu, on oravia aika vähän näkösällä. Tämä kuva otettu lokakuun alussa, oli meidän takaovea haistelemassa. Oiskohan sisään tullut, jos ovi olisi ollut auki. Autotallissa on jo tämä kyseinen tyyppi käynyt. Olen hänet täällä ennenkin jo esitellyt. Nyt ei ole vähään aikaan kettua näkynyt, on varmaan jo mennyt jonkun naapurin sisälle tekeytymään lemmikkieläimeksi. Sen verran vähän tajuaa ihmisiä varoa.


4 kommenttia:

 1. Rohkea kettu ! Ja sait oikein kuvankin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettu on niin rohkea, että jää vielä poseeraamaan.

   Poista
 2. Hieno kuvasarja! :)

  Kannattaa laittaa tuohon tolpan päähän, lintulaudan alle, joku sileä ja kohtuullisen iso alassuin oleva kartio, mikä estää oravia pääsemästä laudalle. Jollakin on toiminut ihan vaan ämpärin kansikin, mutta siitä ovat kuulemma jotkut kurret selvinneet ja on pitänyt viritellä ihan kartio, joka on sitten vihdoin torpannut oravien ryöstöretket. Kartion pitää olla niin iso, että orava ei yletä tolpasta kartion reunaan ja niin sileä, että siitä ei saa otetta, vaikka onnistuisikin kurkottelemaan.

  Talipallot metallisiin telineisiin, niin ei vie oravat eikä harakat.

  Saisivathan nuo käydä syömässä, mutta kun suurin osa ruuasta katoaa piiloihin ympäri pihoja ja menee siis enimmäkseen hukkaan tai hiirien ja rottien ruuaksi. Oraville siis oma ruokintapaikkansa, mitä täytetään harvemmin, syökööt niitä kätköjään sillä välin ja jättäkööt lintujen ruuat rauhaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtiin nyt oravaeste. Toimii, ainakin vielä. Vanha metallinen lampunvarjostin on nyt esteenä. :)

   Poista