keskiviikko 14. elokuuta 2013

Sadetta

Meillä sataa, viimeisen 15 tunnin aikana 50 milliä vettä. Ja lisää tulee. Sademittari piti tyhjentää, kun ei mahtunut enää. Ja tietyt viholliset kiipeävät esiin ja joka paikkaan. Toivottavasti huomenna on vielä kärhöjä olemassa.Ovat käyneet myös meidän uudessa pienessä omenapuussa. Mustat jätökset paljastavat lehtokotilot. Hyi.

Mutta siis vettä tullut jo 50 milliä tämän vuorokauden puolella.

Ei ole sadepäivää enää hauskaa. Tuli viime kesä mieleen.

Ei minulla muuta.

6 kommenttia:

 1. Jes-tas mikä määrä! Täällä sade loppui jo puolenpäivän aikaan, ja yön+aamun aikana mittariin oli kertynyt 7 mm. Vähemmän se oli kuin luulin, kun minusta sadetta ropisi pitkään. Maa on ihan kuivaa heti pintakerroksen alla, huomasin kun istuttelin uusia taimia.
  Hitsi, ja kun teillä on tuo kotilopulma. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes-tas, tosiaan. Kyllä tarvitsee nyt saappaita.

   Poista
 2. No onpas sitä vettä teillä tullut. Mulla tuota vesimittari ei ole lainkaan. Noh, eipä siihen olis paljon mitattavaa tänä kesänä tullutkaan. Nyt taas viime aikoina on sataa tihuuttanut ja välillä ukkonenkin jossain muutaman kerran jyrähtää mutta onneksi ei ole päälle tullut.
  Blogissani on muuten arvonta menossa, käyhän osallistumassa. Puutarha -aiheinen kirja palkintona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuli kerralla vähän ehkä liikaakin. Elokuussa on vettä tullut jo aika lailla. Käyn katsomassa blogiasi.

   Poista
 3. Joo, heti kun täälläkin oli satanut kaksi päivää peräkkäin, tuli olo, että eiiii, ei saa. Vaikka koko kesä on ollut käytännössä tosi niukkasateinen, ainakaan omalle kohdalle ei sadepilveä juuri osunut. Mitenhän sitä syksyä oikein taas jaksaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää ottaa vain ilo irti niistä aurinkohetkistä. Toivottavasti niitä on.

   Poista