sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kevätilma

Vihdoin on kevät. Kevään tunnistaa siitä, että sisällä on rapaa ja kuraa ja hiekkaa enemmän kuin ulkona. Eilen illlalla oli vihdoin hyvä ilma.


Ja pihan kuivilla kohdilla alkoi pensasaidan siistiminen. Meidän pensasaita on karseassa kunnossa ja siihen liittyy tarina. Edelliset asukkaat olivat taloa rakentaessa naapurin kanssa riidoissa. Istuttivat sitten kahta orapihlajaa vierekkäin. Naapuriin aitamalliin, meidän puolelle piheyden vuoksi sinne tänne muutaman. Meidän puolen harvoja orapihlajia koitan kaivaa pois ja käydä väsytystaistelua niitä vastaan. Naapurin puolella aita on ehtinyt liian pitkäksi ja huonoksi ja tämä talvi oli sille vielä katastrofaalinen. Aitaa on uhottu pistää matalaksi useita kertoja, sitä ei ole vielä tapahtunut. Joten aloitin siistimisen meidän puolelta ja sitä riittää.Meidän piha on kolmosvyöhykkeellä. Koska olemme kakkosen ja kolmosen rajoilla, luulen, että naapureiden piha sijaitsee kakkosvyöhykkeellä. Ainakin lumen määrästä päätellen. Yllä oleva kuva otettu eilen harmaalla säällä.


Kuitenkin etupiha ja muutamat paikat kylpevät tänään valossa. Ja ihania kasvejakin taas näkyy kun tarkkaan katselee. Edellisten omistajien jäljiltä pihalla kasvaa monta hienoa kasvia sekä kukkia, pensaita että puita.

Ja toivotaan myös, että hevoskastanjamme yhä jaksaa tehdä uutta lehteä, eikä kamalasti kärsinyt koivun kaadettua päälleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti